Välkommen

Välkommen till converse.n.nu. Det är klart att du ska satsa på Converse skor detta år också. Ta hjälp av vår prisjämförelsetjänst och hitta butikerna som ger dig lägst pris!

Andra prisjämförelse sidor

Converse relaterade Länkar

Vänner

 

 

Converse all star

Med över 800 miljoner sålda par skor, är Converse All Star världens mest uppskattade skomodell. Inte bara har den sålt bäst det har dessutom tillverkats mer än 20 000 olika varianter av Converse all star sedan 1917. Skorna heter Chuck Taylor All Star, men kallas ibland även Chucks eller Cons vilket alluderar på basketspelaren Charles Hollis Taylor.

Enligt historieböckerna var Charles Taylor, bland de första att upptäcka Converse skors sanna potential. Samtidigt hade Taylor en del önskemål och tankar om förbättringar som kunde göras på Converse All Star. Företaget tog fasta på Taylors tankar och erfarenhet som basketspelare och lät anpassa Converse All Star, så att de blev i princip så som vi känner dem idag.

Converse All Star finns både i "high top" och "low cut" utförande, det vill säga både som "känga" och som "lågsko". Den klassiska skomodellen består av en överdel i grov bomullstextil och en underdel gjord av gummi. Converse All Star är lika populär bland killar som tjejer och finns i en mängd olika färger, nyanser och material.

Converse All Star light

Är en modell av Converse All Star särskilt anpassad för damer. Skon har en smalare passform och en mer utpräglat feminindesign. Modellen har även försätts med extra hålfotsstöd.

Chuck Taylor All Star Chuckit

Converse Chuck it är en ny variant av den gamla klassikern. Skorna är bekväma, coola och är tillverkade av ett material som "andas" vilket gör Chuck it till ett par utmärkta sommarskor. Till skillnad från andra Converse All Star skor, är Chuck it normalstora och det finns därför ingen anledning att välja en mindre skostorlek av just denna modell.